Beczki Palikota

UWAGA! STRONA W TRAKCIE PRAC SERWISOWYCH! ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZAMAWIANIA PRODUKTÓW!

In

Inwestowanie w alkohol o wysokiej jakości to jeden z najnowszych rynkowych trendów. Już za 4000 zł można mieć na własność beczkę zawierającą staropolską, rzemieślniczą okowitę. Taka beczka co roku zyskuje na wartości.

Zobacz również ofertę z whisky

Sprawdź nowe możliwości inwestycji
w Beczki Palikota

Skarb w beczkach

                    <p>Przedstawiamy projekt autorstwa spółki Tenczyńska Okovita SA, powstałej z inicjatywy Janusza Palikota. Akcje spółki, warte 4,18 mln złotych, sprzedano w 36 dni. Wynik w polskim crowdfundingu absolutnie rekordowy.<br>
                    Kto nie zdążył kupić akcji Tenczyńskiej Okovity SA, może nadal zainwestować w beczkę okowity.<br>

                    <strong>Warto się pospieszyć, bo liczba beczek jest ograniczona!</strong></p>

Jak to działa?

Tenczyńska Okovita SA w 2020 r. rozpoczyna produkcję rzemieślniczej okowity, mocnej, nawet trzykrotnie destylowanego destylatu.

Powstały na bazie staropolskich receptur alkohol leżakuje w dębowych beczkach o pojemności 50,100,220 litrów. Każda beczka jest opatrzona numerem seryjnym od 1 do 100. Inauguracyjna pierwsza dziesiątka, jak na unikaty przystało, jest dostępna za podwójną stawkę.

Napełnione Tenczyńską Okovitą beczki leżakują w historycznych piwnicach małopolskiego Browaru Tenczynek. Alkohol dojrzewa z upływem czasu i nabiera charakteru. Im dłużej trwa leżakowanie, tym bogatsze walory okowity.
Im bogatsze walory trunku, tym większa jego wartość.

Swoją beczkę można zostawić do dalszego leżakowania w Browarze Tenczynek. Dłuższe leżakowanie, to więcej unikalnego charakteru – po 3 latach leżakowania Okovita staje się Whisky. Roczny koszt leżakowania, to równowartość 10% pierwotnej wartości. Za dodatkową opłatą rozlewamy alkohol do butelek.
Warto zarezerwować beczkę już teraz, bo ich liczba jest ograniczona!

Czym jest okowita?

Okowita to tradycyjny, 40% staropolski alkohol, niegdyś szczególnie popularny na terenie Małopolski.

Jedną z charakterystycznych cech produkcji była trzykrotna destylacja. Tenczyńska Okovita powstaje właśnie w oparciu o historyczne receptury.

Czym jest okowita?

Alkoinwestycja?

Brzmi dobrze. Przechowywanego w odpowiednich warunkach mocnego alkoholu nie obejmują daty przydatności do spożycia. Co więcej, z upływem czasu może nabierać walorów, które wywindują jego wartość do niekiedy niewiarygodnych poziomów.

Jeżeli założyć, że w najbliższym czasie prawie nikt nie przewiduje spadku wartości whisky, to można sobie wyobrazić, że przy obecnym tempie bogacenia się ludzi, również zamożnych, whisky będzie rosła szybciej niż 100% w ciągu 10 lat.

Czym jest okowita?

Zakładając, że przez 10 lat oszczędzasz na swoją emeryturę inwestując w whisky – wydając rocznie 12 tysięcy złotych to po 10 latach masz ulokowane w whisky-funduszu 120 tys., a kolejne lata Twojej emerytury będą finansowane ze wzrostu wartości Twojej inwestycji sprzed 10 lat.

Podane informacje i wartości są jedynie orientacyjne, nie stanowią oferty i nie mogą być jedynym punktem odniesienia podczas tworzenia strategii finansowych.

Kto stoi za Tenczyńską Okovitą SA?

Janusz Palikot, jest odpowiedzialny za wprowadzenie na rynek Browaru Tenczynek, twórca marek Ambra (Dorato, Cin Cin, Fresco) i Polmos Lublin – legendarna Żołądkowa Gorzka De Lux. Produkcję i leżakowanie zapewnia spółka Tenczyńska Okovita SA.

Tenczyńska Okovita uzyskała środki na działalność dzięki internetowej sprzedaży akcji. W ciągu 36 dni ponad 1,3 tys. osób zainwestowało w spółkę 4,18 mln złotych. To wynik rekordowy w historii polskiego equity crowdfundingu, zarówno ze względu na sumę i tempo zbiórki.

Tenczyńska Okovita SA początkowo planuje działanie w 3 obszarach:
• produkcja tradycyjnej Tenczyńskiej Okovity oraz innych destylatów rzemieślniczych,
• rozwinięcie programu piw leżakowanych w beczkach (barrel aging) w Browarze Tenczynek,
• stworzenie tap roomu w historycznych piwnicach Browaru Tenczynek.

Beczki Palikota

Leżakowanie w Browarze Tenczynek

Dębowe beczki wypełnione Tenczyńską Okovitą będą składowane w historycznych piwnicach Browaru w Tenczynku. Historia tego miejsca sięga co najmniej 1553 roku. Przez wiele lat tutejsi piwowarzy doskonalili receptury i metody warzenia piwa, co zaowocowało wieloma nagrodami i rozgłosem wykraczającym daleko poza Małopolskę.

Zmodernizowany w 2014 roku zakład kontynuuje tradycję browarniczą, łącząc tradycyjne podejście do warzenia piwa z nowymi rynkowymi trendami. Kolejne zdobywane medale to nie tylko zasługa ciężkiej pracy piwowarów z Tenczynka, ale też historycznych piwnic Browaru, które zapewniają przechowywanemu tam piwu optymalne warunki leżakowania

Rezerwacja beczki

• Beczkę o wybranej pojemności zarejestrujesz korzystając z formularza, do którego link znajduje się u dołu strony.
• Po zarejestrowaniu płatności Tenczyńska Okovita SA zajmuje się resztą – w momencie rozpoczęcia produkcji Okovity napełnimy Twoją beczkę i ulokujemy ją w naszych piwnicach.
• Po upływie 12 miesięcy od dokonania rezerwacji – najwcześniej w grudniu 2020 – możesz odebrać zarezerwowaną przez siebie beczkę lub pozwolić jej leżakować (odpłatnie) w piwnicach Browaru Tenczynek przez kolejne 3 lata.

Okovita

Whisky

KONTAKT

REGULAMIN

POLITYKA PRYWATNOŚCI

© 2019 Tenczyńska Okovita SA. Wszelkie prawa zastrzeżone.